Видеото поради кое беше нападнат градоначалникот на Солун (ВИДЕО)

Изјавите за Турција, Македонија и Израел се причините поради кои во саботата на комеморација за масакрот врз грчките Понди беше нападнат градоначалникот на Солун Јанис Бутарис.

Директен повод за нападот од грчката радикална десница врз 75 годишниот грчки радикал е интервјуто во кој тој вели дека “не го интересира дали Ататурк убивал Грци или не”.

Бутарис вели дека Грција е последната земја со советски тип на економија и политика.

Во видеото по 25та секунда

SHARE

Comments are closed.