Вчерашнатас доцна попладне објавена одлука на Владата за воведување забрана за движење од вечерва во 21 до понеделник, ги затекна неподотвени граѓаните на Скопје и на уште десетина општини.

Големи метежи на пазарите и редици пред маркетите во Скопје може да се забелешат денеска во пресрет на воведувањето на полицискиот час за време на претстојниот продолжен викенд, додека скопјани се снабдуваат со потребните намирници, пишува Нова Македонија.

Голем дел од тезгите се празни или имаат малку преостанати производи по напливот на муштерии, додека луѓето се жалат дека повеќе не може да се купи леб по маркетите.

SHARE