Висок функционер испратил неквалификувана сопруга на семинар во Ашкабат

Се случил ли уште еден правен, стручен и професионален скандал и случај на непотизам во министерството за здравство.

Порталот здравство.мк пренесува неофицијални упатени извори според кои државниот секретар во министерството за здравство, Владимир Милошев, ја акредитирал својата сопруга да биде преставник на министерството за здравство на Европската конференција во СЗО за незаразни болести.

Според порталот изненадува податокот дека сопругата на државниот секретар која веќе била присутна на конференцијата и не преставувала таму, не е компетентна да го прави тоа.

Конференцијата на Светската Здравствена организација се случила во Ашкабат, Туркменистан.

Ленче Милошева единствената способност која што ја има како квалитет е тоа што е сопруга на Владимир, државниот секретар, се вели во информацијата.

Министерството за здравство се уште не ја коментира случката.

Извор: здравство.мк

SHARE

2 Коментари

  1. НЕКА НЕ ВЕ ЛАЖАТ! ПОРАДИ ГОЛЕМО МУСЛИМАНСКО НАСЕЛЕНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА, ОВАА ДРЖАВА НИКОГАШ НЕМА ДА СТАНЕ ЧЛЕНКАТА НА ЕУ! НИКОГАШ!
    ТАКА КАЖА ФРАНЦИЈА, А ИСТОТО ГO ПОВТОРИ И ГЕРМАНИЈА! НЕКА НЕ ВЕ ЛАЖАТ!
    НИКОГАШ! НИКОГАШ! НИКОГАШ!
    https://infomax.mk/wp/катимерини-макрон-не-ја-сака-македони/

  2. ОВАА КУРВА Е ПУШТЕНА ДА СЕ ЕБЕ СО МУСЛИМАНИ ЗА ДА СЕ МНОЖИ МУСЛИМАНТВОТО И ФАШИЗМОТ КОМУЊАРСКИ ТОА ГО САКА МУРТИНЕЗЕ

Comments are closed.