„Влада на Република Македонија“ замина во историјата

Буквите на објектот на владата каде беше испишано досегашното уставно име на државата се отстранети.

Согласно договорот од Преспа на владата како и на сите државни установи, гранични премини, треба да стои новото име Република Северна Македонија.

Нема информации кога ќе биде поставен новиот натпис.

SHARE