Владата им препорача на единиците на локалната самоуправа да го отстранат симболот на Сонцето на Кутлеш од сите јавни места и јавна употреба.

Како што соопшти владината прес-служба, на денешната седница Владата разгледала и усвоила информација за примена на член 8 став (3) од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на ОН за престанување на важноста на Привремената спогодба од 1995 и за воспоставување на стратешко партнерство меѓу страните
 и да пристапат кон отстранување на симболот на Сонцето на Вергина од сите јавни места и јавна употреба, дознава 24 Инфо.

SHARE