Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, апелира до сите чинители во или надвор од јавната администрација да се вклучат во претстојниот преговарачки процес со ЕУ и вели дека Владата е загрижена дали државата има доволен капацитет за овој потфат.

„Испраќам апел до сите граѓани, експерти, луѓе кои работат во невладин сектор, во приватни компании, да размислат да се вклучат во овој процес. Ни требаат сите можни ресурси, ние ги немаме многу“, вели министерот и додава дека иако за сега нема проблеми во однос на подготвителниот скрининг, Владата е “сериозно загрижена“ за следните покрупни фази од преговарачкиот процес.

„Она што е исто така проблем, а јавноста не е многу свесна е дека иако бројот на вработени во јавниот сектор е прилично голем, вистинската јавна администрација, а тоа се 128 институции на централната власт, таму има едвај 16 илјади луѓе вкупно вработени“, вели Манчевски, пренесува „Фокус“.

SHARE

6 Коментари

  1. КАКО ПРИВАТЊАК БИ МУ ДАЛ КУР НА ЗАЕВ И ОВАЈ ПЕДЕР НА СЛИКАВА НИКОЛОСКИ НЕКА ЦИЦААТ ДОДЕКА НЕ ЦРКНАТ ПЛЕМЕТО ПРЕДАВНИЧКО КОМУЊАРСКО

  2. Па тие што ги запосливте стручни се само за лепење плакати и по некој да трола по порталиве. Писмените ги избркавте надвор.

Comments are closed.