Сите економски субјекти ќе затвораат во 23 часот, одлучи Владата на денешната седница на која беа прифатени предлозите на Комисијата за заразни болести за воведување построги мерки за борба против пандемијата на коронависрус.

  • Се забрануваат групни собири по 22 часот
  • Препорака е упатена до целата државна и јавна администрација до општините и судовите согласно механизмот на работа, работниот процес да се одвива во смени, редуцирано или онлајн од дома
  • Автобусите да примаат најмноги до 50 отсто патници

SHARE