Владата е спонзор на тетовските “Балисти”

Официјален спонзор на навивачката група Балисти – Тетово е македонската влада односно Министерството за култура кое поддржува видео за навивачите на фудбалскиот клуб Шкендија.

Самото видео не е спорно, во него се зборува за тоа што значи оваа навивачка група за Тетово, но јавноста се уште памети дека пред нецел месец Балистите низ Тетово скандираа
“Македонско девојче ку*ва голема” и
“Смрт за каури”.

За инцидентот не се извинија ниту Балистите ниту ФК Шкендија.

Во Тетово се пее “Каурски пи*ки, убиј каура, Македонско девојче ку*ва голема” (ВИДЕО)

SHARE