Владата не дава пари за селски амбуланти!

Владата целосно се откажува од изградба и реконструкција на амбуланти во руралните подрачја во државата, открива предлог-ребалансот на буџетот што го усвои Владата на последната седница, открива портгалот „Мета“.

Во документот може да се види дека во потпрограмата „Амбуланти во рурални подрачја“ кај Министерството за здравство  од првично планираните 3.000.000 денари со ребалансот не е одвоен ниту денар, а пари за оваа намена не се предвидени ниту во наредните години.

SHARE