Владата уплашена од гранатирање, забрани веќе одобрен протест од МВР

Група демонстранти кои бараат пратениците, владата и владеачката коалиција да запрат со уставните измени и процесот на промена на името денеска се соочила со прекршување на уставно загарантирано право на протест.

Иако предходно е најавен протестот и за него е добиена соодветна дозвола од МВР владата не дозволува да се протестира.

Владата ги обвинила демонстрантите дека сакаат да ја гранатираат поради што забранува да се протестира, открива еден од основачите на движењето #бојкотирам.

“Хунтава на пријавен протест уредно пред влада со дозвола од мвр денес сменија и ЗАБРАНИЈА.
Ќе сме ја ГРАНАТИРАЛЕ влада.
Овие се лудаци”, објавува Гораст Станковски.

SHARE