Актерот Владо Јовановски со „краток есеј“ за разрешувањето на министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи поради Република Македонија на таблата на нејзините прес-конференции.

„ТАБЛА!

Таблата ми беше даровна.

краток есеј.

Табли се пишуваат и се бришат, а пишаното на камен останува.
Името Рашела Мизрахи е испишано на камен, на македонски и на еврејски јазик, за век и веков.
Не може да се избрише од македонската и од еврејската историја“, напиша на Фејсбук еден од фронтмените на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

SHARE