ВМРО-ДПМНЕ работи на ново парламентарно мнозинство

“ВМРО-ДПМНЕ работи на формирање на парламентарно мнозинство. Информации од непотврдени и непроверени извори нема да потврдуваме ниту демантираме” , ова е ставот на најголемата македонска партија во однос на формирањето на влада со ДУИ.

Ставот на ВМРО-ДПМНЕ доаѓа по информацијата што ја објавија повеќе медиуми на албански јазик според кои веќе е договорена коалиција со ДУИ која треба да биде поддржана од Левица а во која како премиер се споменува Лазе Еленовски.

Медиуми на албански: ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ се договориле за влада, Еленовски премиер!

SHARE