Во Атина одделно ќе се гласа за ратификација на преспанскиот и за прием на Македонија во НАТО

Заменик-министерот за надворешни работи на Грција ги отфрли извештаите дека НАТО им поставил рок на  Атина и на Скопје за завршување на процедурите околу Преспанскиот договор до 15 февруари. „Не добив такво писмо, го видов и релевантниот извештај“ изјави Јоргос Катругалос на 24/7 Радио станицата, додавајќи дека Грција во секој случај ќе оди итна ратификација … Continue reading Во Атина одделно ќе се гласа за ратификација на преспанскиот и за прием на Македонија во НАТО