Во чест на Свети Климент цвеќе на споменикот на – Ченто!?

Делегација од Општина Прилеп предводена од градоначалникот Илија Јованоски, положи свеќиња пред споменикот на првиот претседател на Президиумот на АСНОМ, Методија Андонов Ченто, и Могилата на непобедените.

Церемонијата, како што јавуваат медиуми, се одржала по повод патрониот празник на ООУ „Климент Охридски“, но останува нејасно зошто е избран споменикот на Ченто.

SHARE