Во Грција само со пасош!

Грчките власти вчера издале наредба на погранчните служби според кои македонските граѓани ќе влегуваат во Грција само со пасош.

Ова доаѓа откако пред една недела согласно преспанскиот договор, граѓаните кои влегуваат во Грција во пасошот добиваат печат со новото уставно име.

Новите пасоши со новото име на државата ќе почнат да се издаваат кон крајот на годинава.

SHARE

1 Коментар

  1. Vov kako je dobro
    sami sos pashosh .vov vivvov .koji napredak. Bravo sorisovi kurodudlachi hahahahhqhhahahajjajja glupi severdzanistanci

Comments are closed.