Во Италија го менуваат на јарболите знамето на ЕУ со тоа на Кина

Незадоволството од односот на Европската унија кон Италија, наспроти помошта од Кина, поттикна замена на знамето на ЕУ со кинеското на јарболите низ најтешко погодената држава од пандемијата на коронавирус.

Според последните податоци, членката на ЕУ денеска има безмалку двојно повеќе жртви од Кина: 6.077 наспроти 3.270 во земјата во чијашто провинција Хубеи почна ширењето на вирусот Ковид-19.

SHARE