Во кафана од следната недела!?


По неколкукратното одложување на стартот на угостителските објекти, министерот  за здравство Венко Филипче изјави дека, ако не до крајот на неделата, веќе во вторник угостителите ќе можат да ги отворат летните тераси.

Угостителските рабтници спаѓаат меѓу најпогодените од кризата со пандемијата и многумина од работиците  во секторот останаа без работа.

Во овој сектор се регистрирани околу 20 илјади, а работат околу 80 илјади работници.

SHARE