Во Ќустендил Македонките ќе ги викале – „северини“!!!

Граѓаните на Ќустендил сметаат дека е неприродно на „На запад од нас да е Северна Македонија“, се вели во репортажата на БНР насловена како „Од оваа и од другата страна на границата тешко привикнуваат на името Северна Македонија“.

Тие го користат афоризмот дека во иднина девојките и жените родени во Македонија ќе ги викаат – Северини, пренесува Прессинг“’.

SHARE

3 Коментари

  1. Jas, Igor Janev, sakam da ve informiram deka avtorot na snimkava ne me prasa za dozvola za objavuvanje na ovoj razgovor. Avtorot ne me informira deka se raboti za razgovor sto ke bide objaven preku YouTube odnosno javno. Jas Se izvinuvam na premnogu slobodno izrazuvanje I se ograduvam od nekoi delovi na sodrzinata. https://www.youtube.com/watch?v=qVcs2tQDIRo

Comments are closed.