Во кои институции се вработуваат партиските кадри пред референдумот

Масовни вработувања со цел добивање поддршка од граѓаните за партиите не е нова измислица на македонската политичка сцена.

Сега се повторува во пресрет на референдумот.

Еве ги институциите каде што ќе се вработуваат луѓе. Во некои од нив како МТВ со години постои превработеност.

Expres.mk вчера го објави планот на ДУИ да вработи 2200 Албанци со цел обезбедување близу 100 % од сите припадници на оваа етничка група да излезат на гласање на референдумот.

2200 нови вработувања: Стратегијата на ДУИ за референдумот

SHARE