Во Краков, град на југот на Полска, 29-годишна жена со царски рез роди шесторка, четири девојчиња и две момчиња.

Веројатноста да се родат шесторки е еден спрема пет милијарди.

Бебињата се родени во 29-тата недела на бременоста и нивните поединечни тежини се движат од 890 до 1300 грама, рекла портпаролката на Универзитетската болница во Краков, Марија Влодковска.

Извор: „Мајка и дете“.

SHARE