Ексклузивно: Во преамбулата на договорот Македонија е “безимена страна” (ФОТО)

Според договорот до кој дојде expres.mk Македонија во воведниот дел е без било какво име.

Во преамбулата се вели дека договорот го потпишуваат две страни.

Едната е Хеленската Република односно првата страна и втората страна без да се каже која е таа.

Во елаборацијата на договорот се наведуваат принципите и актите на ОН и ОБСЕ, и се вели дека тој е плод на потребата за засилување на мирот, стабилност и безбедноста на Југоисточна Европа.

SHARE

Comments are closed.