Комитетот за борба за македонскиот хеленизам најави протест на плоштадот Синтагма во Атина што би требало да се одржи во сабота со почеток во 20 часот.

Дојде момент за ветеното „цунами“ објави Комитетот откако премиерот Алексис Ципрас вчера објави дека е постигнат договор за ново на северниот сосед кој вво композитното име ќе го зодржи терминот „Македонија.

Комисијаа ги поканува Грците на борба што ќе започне в петок наутро. Кулминацијата на акцијата акцијата ќе биде восабота вечер во 20 часот.

Одержувањето на вториот протест е планирано за во Преспа и ќе зависи од тоа дали таму ќе има или не средба на премиерите Ципрас и Заев.

SHARE

Comments are closed.