Во САД извршена смртна казна врз жена-монструм

Лиза Монтгомери(52) осудена во Мисури во 2007 година за киднапирање и убиство на Боби Џо Стинет, жена во осми месец бременост, денес е погубена.

Монтгомери ја пронашла својата жртва на Интернет и ја посетила нејзиниот дом во Мисури под изговор дека сака да купи куче.

Таа ја задушила, ѝ ја расекла матка, го извадила детето и ја оставила младата жена во крв. Детето преживеало.

Лиса Монтгомери, беше единствената жена во сојузниот затвор осудена на смртна казна.

Последен пат егзекуција врз жена била извршена во 1953 година.SHARE