За првпат по 67 години, во САД ќе биде извршена смртна казна врз жена затвореник, објави Министерството за правда на САД.

Лиза Монтгомери, која задави жена од Мисури во 2004 година, и го пресече стомакот и го украде бебето, ќе биде погубена на 8 декември со смртоносна инјекција.

Таа ќе биде првата жена погубена од 1953 година, кога Бони Браун Хајди беше казнета на ист начин, според Би-Би-Си.

SHARE