Во САД коронавирусот се шири побрзо отколку во Италија и Иран

На 68.489 се искаќи бројот на заразени од коронавирус во САД, а пандемиката однесе 1.023 животи.
Државата Њујорк стана жариште на епидемијата на коронарен вирус, а „Големото јаболко“’ е неговиот епицентар.
Во Њујорк, се наоѓа една патина од вкупниот број заразени лица во САД, а вирусот се шири пет пати побрзо.
Еден на секои 1.000 њујорчани веќе е заразен, што покажува дека вирусот се шири побрзо отколку во Италија и Иран.

SHARE