Во Сирија убиен Албанец – командант на ИСИС

Абу Усама Ал-Албани, еден од главните команданти во терористичката ИСИС бил убиен во источна Сирија, јавуваат албански медиуми.

Во Сирија и Ирак, во редовите на ИСИС се приклучиле околу 150, а на тамошните боишта се убиени над 20 албански државјани.

Снајперисти Албанци во редовите на џихадистите во Сирија

 

SHARE