Во Србија 247 нови случаи на коронавирус, досега 61 починат

До 15 часот денеска во соседна Србија се регистрирани вкупно 2.447 потврдени случаи на короноавирус.
Тестирани биле 1.074 лица, од кои 247 биле позитивни. Хоспитализирани се 1.394 пациенти.
На респираторот има вкупно 109 пациенти.
За жал, има три ) смртни случаи од претходниот извештај, вкупно 61, јави Б92.

SHARE