Во „Тинекс“ роднини на вработени не можат за тенџериња да играат, а братот на премиерот… (КОМЕНТАР НА ДЕНОТ)

Коментарот на денот е на македонскиот граѓанин кој направил паралела меѓу доделувањето на 30 годишна државна концесија од страна на владата на премиерот Заев за фирма на негови блиски роднини и неможност на роднини на вработени во Тинекс и Веро кои не смеат да учествуваат во наградни игри во кои се доделуваат тенџериња и други ситни награди.

Обичниот граѓанин на најдобар начин го опишал конфликтот на интереси во случај со издавање на државни концесии без разлика што на одлуката се потпишал вицепремиерот Артан Груби.

Антикорупциска комисија на потег: Фирма на братучед на Заев од Владата добила концесија на 30 години (ФОТО)

SHARE