Во Вевчани договорот со Грција нема да помине

Во селото – држава Вевчани договорот со Грција нема да важи а најмалку ќе важи членот 8 со кој се предвидува забрана за користењето на ѕвездата од Кутлеш на јавен проатор.

На ден пред ратификацијата на договорот во Собранието во селото Вевчани група граѓани на едно од највисоките дрвја поставија знаме со ѕвездата од Кутлеш (Вергина) и порачаа дека за нив договорот не важи.

РЕПУБЛИКА ВЕВЧАНИ ГО КРЕНА МАКЕДОНСКОТО ЗНАМЕ!!! РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!!! ДОЛУ ВЛАДА!!!!!, напишаа Вевчанци по кревањето на знамето.

Видеото од поставување на знамето на овој линк

SHARE

Comments are closed.