Вонредна прес конференција: Мицкоски со предупредување до Заев (ВИДЕО)

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на вонредна прес конференција реагира на последното интервју на премиерот Заев за бугарски медиум кое според опозицијата може да е најава дека Македонската влада ќе ги прифати навредливите барања на Софија.

Меѓу другото Мицкоски изрази чудење зошто Заев ја прифаќа бугарската теза за администрација наместо окупација на Македонија во втората светска војна и за неговиот став дека Скопје, Прилеп и Крива Паланка биле ослободени од Бугарија.

Видеото на линкот

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/videos/374445330285700/

SHARE