Светската здравствена организација (СЗО) врши истрага за злоупотреби на речиси 200 милиони долари.од страна на свои вработени.

За патни трошоци лани биле потрошени 192 милиони долари бидејќи вработените ги нарушиле сопствените правила на агенцијата со патување во бизнис-класа, резервација на скапи билети за последната минута и патување без потребните одобренија.

Вонредни и несоодветни расходи при патувања доведоа до истрагата и мерките на раководството.

SHARE