Од државната комисија за спречување на корупција најавуваат дека на листата има 18 имиња чии вработувања ќе се „чешлаат“ и дали во тие случаи имало судир на интереси.

Меѓу првите кои ќе бидат ставени  „на тапет“ се случајот на сопругот на пратеничката Мира Стојчевска, Илјо Стојчевски,вработен  во Шумската полиција во Делчево,  нејзиниот син Виктор Стојчевски, кој беше вработен во државната ЕЛЕМ, како и за нејзиниот брат Цветан Велевски, вработен во РЕК „Битола“, дознава „Макфакс“.

Другите предмети на следниот ЛИНК.

SHARE

2 Коментари

  1. И што ќе искочи на крај! Биле многу години дискриминирани и ќе треба и другите роднини да ги запосли.

  2. ЕДНАШ ПРВА, СЕКОГАШ ТРЕБА ДА БИДЕ ПРВА ПА МАКАР И ВО АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА. ОВАА КОМИСИЈА НЕМА НИШТО ДА НАПРАВИ ТУКУ КАКО И ДОСЕГА САМО ЌЕ ПУШТА БАЛОНИ И ЌЕ ДУВА ВО МАГЛА. ЕДНОСТАВНО НЕ СМЕЕ НИКОГО ДА ГО ЧЕПНЕ ОТИ ВЕДНАШ ЌЕ СИ ЈА ЗАКАЧАТ СВИЛЕНАТА ВРВКА ОКОЛУ НИВНИОТ ВРАТ. ТАКВИ ДОСЕГА ИМАЛО МНОГУ А И ОВАА СО ИСТИ ПРАВИЛА НА ИГРАТА НА ВЛАСТА НА СЕВЕРЏАНИТЕ ЌЕ ЗАВРШИ МНОГУ БРЗО. ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НЕМА НИТУ МАЖИ НИТУ ЖЕНИ СО ЈАЈЦА НИТУ ВО АНТИКОРУПЦИСКА, НИТУ ВО ОЈО, НИТУ ВО УПРАВЕН, НИТУ ВО ВРХОВЕН СУД. НА СИТЕ ЈАЈЦАТА ИМ ГИ СТАВИЈА НА МЕНГЕМЕ И САМО ГИ ЧЕКААТ КОГА ЌЕ ГО СТИСНАТ МЕНГЕМОТО И ИМ ОТИДОЈА ЈАЈЦАТА ВО НЕПОВФРАТ. НИКОЈ ОД ТИЕ И ТАКВИТЕ НЕ Е БУДАЛА ДА СИ ГИ СТАВИ САМ ЈАЈЦАТА НА МЕНГЕМЕ, ЗОШТО !!!????

Comments are closed.