Вучиќ: Да го уапсевме Груевски без потерница…

„Некому би му биле сигурно најдобри на светот доколку кажевме дека сме виновни што не го уапсивме поранешниот македонски премиер, а веројатно требаше да го уапсиме без потерница, која е издадена 48 часови откако ја напуштил земјата“, изјави вчера српскиот претседател Александар Вучиќ.

За бегството на македонскиот екс-премиер Никола Груевски преку Србија Вучиќ рече дека Србија ги почитува правните норми и затоа „на многумина сме им виновни“.

SHARE