За 48 часа Владата го поништи решението на МВР за протест (ВИДЕО)

Зошто владата се премисли и го поништи решението, дозвола за организирање протест издадено завчера од страна на МВР на движењето #бојкотирам.

Движењето #Бојкотирам најостро протестира против владината намера за суспензија на правата и слободите на граѓаните за мирен протест пред Владата, наспроти шарената револуција која во 2015 година во шатори и монтажни објекти со месеци ги блокираше сообраќајните ленти на булеварот пред Владата во двете насоки.

По забраната за протест донесена денеска, вечерва зградата на владата ја чуваат силни полициски сили.

SHARE

Оставете коментар