За 8.000 долари Беџет Пацоли стана почесен доктор

Осум илјади американски долари чини титулата doctor Honoris Causa на универзитетот BodhiSastra“ во Тајланд, со која пред три дена беше почестен вицепремиерот и министер за надворешни работи на Косово, Беџет Пацоли.

Коха Диторе“ пишува дека „BodhiSastra седиштето на универзитетот е во Флорида, титулата на Пацоли му беше врачена во Бангкок, Тајланд.

Косовскиот весник пишува дека дипломите се движат од 2.000, 2.500 5.000 долари, магистратура чини 6.000 долари, докторски степен е 7.000 долари а почесен степен или Doctor Honoris Causa 8.000 dolari …

SHARE