Британската кралица Елизабета ги прими акредитивните писма на новиот македонски амбасадор во Велика Британија, објави Кралското семејство на официјалниот Твитер профил.

„Нејзината екселенција Александра Миовска беше примена од Кралицата каде што ги предаде акредитивните писма како Амбасадро на Република Македонија“ – стои во твитот на кралското семејство од Велика Британија.

SHARE