За Грчка ракометна федерација Македонците беа и останаа „Скопјани“

Преспански договор очигледно не се однесува на спортските организации на јужниот сосед, како Грчка ракометна федерација, за која нема дури ни „Северна Македонија“.

Наместо тоа, на официјалната вебстраница и во најавата, и во извештајот од натпреварот со Македонија од квалификациите за Европско првенство 2020 противниците се „Скопјани“.

SHARE