Првата болница во која ќе се третираат инфицирани од коронавирус беше отворена вчера во близина на градот Вухан каде изби заразата, откако работници и волонтери поминаа само два во опрема на празниот објект во медицински капацитет со 1.000 кревети, пишува Дејли Мејл

Друга болница вече се гради на одалеченост од 75 километри од Вухан, која се очекува да биде завршена подоцна оваа недела по само една недела од изградбата.

Повеќе од 6.000 луѓе ширум светот се заразени со коронавирусот Вухан, а 132 починале во Кина.

SHARE