За поддршка од ДУИ Заев дозволил албанскиот да влезе во јавното обвинителство

Албанскиот јазик влегува во Јавното обвинителство. СДСМ и ДУИ се договорија и за нивните барања, потврдува за ТВ 24 висок владин функционер.

Како што пренесува новинарката Душица Мрѓа со договорот меѓу СДСМ и ДУИ ќе се намалат и условите за избор на јавни обвинители од редот на судите.

Прифатено е барањето на ДУИ да се намали стажот од 15 на 10 години за кандидат за јавен обвинител.

Целата информација на ТВ24 на овој линк

SHARE