За Шилегов гасоводот е несакана бременост во поодмината фаза

„Состојбата со гасоводот ја начекавме како несакана бременост во поодмината фаза, во која абортусот е критичен за животот на мајката и детето“, објаснил на сликовит начин градоначалникот на Скопје на средбата со еколошките здруженија на која се дебатираше  за трасата на гасоводот низ Водно.

Петре Шилегов  вели дека иако лично не се согласува, како градоначалник мора да ги почитува преземените обврски и издадените одобренија, пренесе „Независен“.

SHARE