За СЈО да решат двете македонски партии, вели Ахмети

epa01343256 A leader of the Democratic Union for Integration (DUI) ,Ali Ahmeti greets to his supporters during the protest against violence during electorial campaign in Tetovo on 13 May 2008. Ali Ahmeti, has escaped an attempt on his life while campaigning for the country's June general election, local media reported on Tuesday.Ahmeti, a leader of the Democratic Union for Integration (DUI), told police gunmen opened fire on his car in the western village of Rahovec on Monday but he escaped uninjured. EPA/GEORGI LICOVSKI

„ Проблемот за СЈО треба да го решаваат двете најголеми македонски партии“ вели лидерот на ДУИ Али Ахмети.

Лидерот на интегративците вели дека тие го поддржуваат законот и сите реформи во судството.

„Неопходно е во оваа држава да има ветинг, да има проверување на кадрите посебно на тие што се задолжени за чување на редот и мирот, бидејќи само така ќе бидеме поуспешни во борбата против криминалот и корупцијата“, изјави Ахмети.

SHARE