За спикерот во салата во Келн има само Македонија

Ни БЈРМ, уште помалку Северна Македонија, ами само како Македонија на германски и на англиски јазик го именува ривалот на Русија официјалниот спикер во „Ланксес арена“ во Келн.

Ако е тоа некаква утеха за подредената положба на македонските ракометари во првиот натпревар од разигрувањето за пласман од 13 до 16 место на 26. Светско првенство во Германија и во Данска, во кој на полувреме Русите водат со 17:14, а во првите десет минути од второто имаат 22:16.

SHARE

Оставете коментар