За тенденциите за политичко затварање на историските поглавја на македонизмот (1) – Проф. д-р Митко Б. Панов

Сведоци сме на крајно апсурдните политички претензии за определување на „историската вистина“, манифестирани преку неодамнешната одлука на Владата со која беа дефинирани средновековните личности и настани како дел од „заедничка историја“ со Бугарија. Во владината одлука беше посебно нагласено задолжителното означување на „заедничките“ личности од средновековието во согласност со договорените препораки на македонско-бугарската комисија за … Continue reading За тенденциите за политичко затварање на историските поглавја на македонизмот (1) – Проф. д-р Митко Б. Панов