За вознемирен советник на Заев на референдумот гласале 610 луѓе

Специјалниот советник за евроинтеграции на премиерот Заев, Бојан Маричиќ се откажа од убедување на новинарка на телевизијата Ал Џезаира на англиски јазик која иронично со дипломатски речник му укажа дека тој манипулира со успехот на референдумот.

Новинарката неколку пати го прекина Маричиќ откако тој се обиде да каже дека референдумот успеал.

Збунетиот Маричиќ кој се соочи со професионален новинар во еден момент кажа дека на референдумот излегле 610 гласачи.

На крајот тој се кревање на рацете се откажа од убедување на соговорниците дека референдумот е успешен.

На дебатата на телевизијата Ал Џезаира учествуваше и македонската активистка Вера Лалчевска која целосно ја придоби симпатијата на другите соговорници за своите аргументи и позиции кои одат контра Преспанскиот договор.

Видеото на овој линк

https://m.facebook.com/video_redirect/?src=https%3A%2F%2Fvideo.fzag1-1.fna.fbcdn.net%2Fv%2Ft42.9040-2%2F43131869_2072457202818226_6194510857188147200_n.mp4%3F_nc_cat%3D1%26efg%3DeyJybHIiOjMwMCwicmxhIjo1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoic3ZlX3NkIn0%253D%26oh%3Dc98b540a178866fae8d60108085325ee%26oe%3D5BB929EB&source=embedded_video&id=272104600326783&__tn__=F

SHARE

Comments are closed.