За Зеколи планот на амбасадата на САД Пендаровски да стане нов Заев е погрешен

Политичкиот аналитичар е екс амбасадор Арсим Зеколи ја критикува американската амбасада во Скопје да создаде нов Заев во ликот на Стево Пендаровски.

“Очajниот обид на Амбасадата на САД да го наметне Пендаровски како нова замена на Заев-пост-Заев е само потсетник дека Амбасадата нема идеја, нема план, нема стратегија да понуди лek. Само празни шишиња во бесконечен прилив на компpoмитирани актери кои се обидуваат да ги пpeтстават како решение”, пишува Арсим Зеколи кој предходно на западните дипломати во Скопје им објасни кој го уништил политичкиот систем и имиџот на западната дипломатија во земјава.

“Морална лекција број 1 за вештачките западни дипломати во Скопје: Бомбите на Заев ја уништи непоправливо мистиката на политичките партии и систем во Македонија. Бомбите на Ла Верита и СЈО до крај ја уништија репутацијата на западната дипломатија во Македонија односно вашата”, пишува Зеколи.

Moral lesson Nr 1 for superficial western diplomats in Skopje: Zaev’s bombs destroyed irreparably the mystique of political parties & system in Macedonia. La Verita bombs & SJO destroyed to smithereens the reputation & mystique of western diplomacy in MK. That is to say: You!

SHARE