Заев: „Додека дишам, Груевски нема да се спаси“!


„Груевски се cпаcил со застареност за кинеските кредити!?

 Додека јас дишам Груевски нема да се спаси. Нема да се спаси заради тоа што предметот е жив“, изјави премиерот Зоран Заев на вчерашната трибина на СДСМ што се одржа во Велес.

Предметот ќе тече, ќе се донесат одлуки. Ќе се дознае целата вистина и на крајот ќе си одговараат сите.

Јас верувам дека Груевски е главата на ова дело, заради тоа што тие 5 посто, тие 15 милиони евра провизија, ги договорил, ги организирал и ги земал тој. Јас сум го слушнал ова, но судот треба да го докаже“, рече Заев.

Премиерот го критикуваше правосудсниот систем, вети дека ќе има целосен ветинг на судиите и обвинителите, со цел да се расчисти со коpумпираните во нивните редови.

SHARE