Денеска ќе се одржи првата јавна расправа за уставните промени, а говорници в салата на владата попладнево ќе бидат премиерот Зоран Заев и профеосрите бидат Владо Поповски и Љубомир Фрчковски.

Предвидени се пет јавни расправи за четирите нацрт-уставни амандмани кои ќе се одржат во Скопје, Штип и Тетово.

По ова владата ќе достави извештај во Собранието а спикерот Талат Џафери во рок од 30 дена треба да закаже пленарна седница на која треба да бидат усвоени уставните промени.

За тоа е потребно  2/3 мнозинство.

SHARE

2 Коментари

  1. Vlado Popovski e GLAVNIOT KREATOR NA SVE STO SE SLUCUVA vo Makedonija ! ! ! ! Jas toa vo poveke navrati go pisuvav no koj razbral razbral ! Za koi i kolku sluzbi raboti duri e prozirno pa moze so sigurnost da se kaze, no toj ima GLAVNA ZADACA na KREIRANJE I MANIPULACIJA so SVE sto se slucuva VO Makedonija ! ! ! ne e ni frcko koj e negov potrcko ni branko ni butur ! toj upravuva so bezbednosnite sluzbi,prisluskuvanje,manipuliranje,kreiranje,dejstvuvanje…… i vidi “cudo” toj e i na site pretsedateli na drzavata i premieri SOVETNIK citaj kreator i manipulator na slucuvanjata ! ! ! Jes da e inteligenten i obrazovan inaku toa ne bi go pravel uspesno a ostanative glupaci “baraat” koj e “kriv” za sve vo drzavata i toa vo site partiii i razno-razni organizacii, strukturi,…….

Comments are closed.