Заев ги (зло)употреби „нашите одбојкари“ за промоција на „Северна“

Премиерот Зоран Заев ја искористи и честитката до „нашите одбојкари“ за триумфот над Белорусија за промоција на новото име на македонската држава што го наметна неговата Влада, спротивно на отфрлањето од народот на пропаднатиот референдум лани.

За разлика од Заев и државниот врв, македонските одбојкари и селекторот Никола Матијашевиќ во изјавите не спомнуваат никаква „Северна“, туку само Македонија. А дека играат за неа покажува и фотографијата под насловот.

SHARE