Заев и Ципрас официјално предложени за Нобелова награда

Македонскиот и грчкиот премиер Зоран Заев и Алексис Ципрас и официјално се предложени за кандидати за Нобелова награда за мир за 2019 година. Нобеловката Уидед Бушамауи, како што денеска информираа од влада, со писмо го известила премиерот Заев дека официјално пратила допис до Нобеловиот комитетот и ги предложила Заев и неговиот грчки колега Ципрас да … Continue reading Заев и Ципрас официјално предложени за Нобелова награда