Заев излажа и за должината на владеењето (ВИДЕО)

Премиерот Заев не знае колку долго е на власт во Македонија.

Во интервју за 360 Степени на Алсат М Заев во два наврати изјави дека владее само 2 години и 4 месеци како алиби за неспроведени проекти.

Но вистината е друга.

Заев со СДСМ и ДУИ владее од 30 април 2017 година или 3 години и речиси 6 месеци што е различно од 2,4 години како што јавно зборува.

Овој дел од интервјуто е по 27 минута и потоа по 29 минута од видеото

SHARE